Спеціальна холодильна камера для кег з пивом, як правило, використовується у великих спеціалізованих закладах, які торгують хмільним напоєм на розлив і мають чималі обсяги продажів. Такі Cold Rooms дозволяють підтримувати оптимальну температуру напою, зберігаючи його смакові якості протягом тривалого часу.
Колд руми для пива – це не просто великі холодильники, з полицями для кег. Це досить складні конструкції, що підтримують оптимальні умови для підтримки якісних характеристик пива, причому з урахуванням вимог по кожному з наявних сортів. Причому, в камері розміщуються, не тільки кеги та холодильна техніка, але і технологічне устаткування, що забезпечує подачу напою на пивні крани.
Потрібно відзначити і те, що холодильник для пивних кег, як правило, будується за індивідуальним замовленням, з урахуванням:
При цьому, необхідність камери варто врахувати ще на етапі проектування самого питного закладу.
Холодильна камера під кеги є окремим приміщенням, стіни якого повинні мати якісну гідро - і теплоізоляцію. При цьому, особливі вимоги пред'являються до внутрішнього оздоблення, матеріал якої повинен бути стійким до механічної деформації і корозійних проявів. Тому, найчастіше, використовується харчовий алюміній, нержавіюча або емальована сталь.
Холодильна камера для пивних кег може бути стаціонарною, що зазвичай споруджується у великих приміщеннях, і збірною, яка може бути змонтована, як усередині закладу, так і за його межами, на відкритих майданчиках та терасах.
Крім, власне, холодильного обладнання, Cold Room включає:
У свою чергу, кожна монтажна панель комплектується вторинним редуктором, що забезпечує карбонізацію кожного сорту пива, відповідно до його технологічних норм, відсікача піни, сполучного шлангу та забірної головки.