Свіжовичавлений сік, багатий на вітаміни, входить до асортименту багатьох барів і кафе. Крім того, він нечасто є інгредієнтом різних коктейлів. Не дивно, що соковичавниця для граната або цитрусових входить до обов'язкового переліку необхідного виробничого обладнання закладів громадського харчування.
Найпоширеніший пристрій, який використовується в барах і кафе, для отримання фрешів з апельсинів, лимонів, грейпфрутів або гранатів, можна назвати ручним пресом для цитрусових. Пристрій працює за досить простою технологією, коли половинка плода поміщається в спеціальний витискний конус під прес, який опускається, за допомогою важеля, вручну, вичавлюючи з фрукта сік.
Такі ручні соковичавниці випускають двох видів:
Якісна соковичавниця ручна прес виготовляється з харчової неіржавкої сталі, що сприяє не тільки її високій екологічності, але й стійкості до корозійних проявів, міцності та довговічності, а також простоті догляду.
Стійкість пристрою на поверхні розміщення забезпечує масивну основу.
Ручний прес для гранатів і цитрусових, який успішно застосовується, не тільки на підприємствах громадського харчування, але й у побутових умовах, дає змогу швидко й без особливих зусиль отримувати свіжий сік високої концентрації, з мінімумом м'якоті, великим кількістю вітамінів і корисних елементів. Водночас, отриманий фреш не має піни та повітряних бульбашок.
До безперечних переваг, які має соковичавниця для цитрусових ручна, можна віднести:
Під час вибору ручної соковичавниці для кафе, бару або ресторану варто звернути увагу на професійні моделі, здатні витримати досить інтенсивну експлуатацію.