Сантехніка для HoReCa (Hotel, Restaurant, Catering) насамперед експлуатується в умовах досить інтенсивної відвідуваності. Тому до неї пред'являються підвищені вимоги.
Не рідко, при проектуванні пивного бару або ресторану, вибирається сантехніка, що виділяється оригінальним дизайном і, по можливості, вписується в загальну концепцію закладу.
Але, перш за все, сантехніка для барів має бути:
Тому, при її створенні використовуються міцніші матеріали, а форма та конструкція повинна сприяти простоті та ефективності догляду, а також функціонального застосування. Так що, дизайнерська оригінальність, якою може виділятися сантехніка для ХоРеКа, знаходиться далеко не на першому місці, але має не менш важливе значення, при виборі обладнання для будь-якого закладу.
Санітарні вимоги, які пред'являються до техніки, стосуються, перш за все, простоти та якості догляду за нею. Однак, конструктори пішли набагато далі, запропонувавши безконтактне обладнання, користуватися яким можна не торкаючись руками. Так, наприклад, можна придбати безконтактний кран, що включає шляхом натискання на спеціальну ножну педаль. Така конструкція може бути встановлена як у санвузлі, так і на барній станції. Вона дозволяє обійтися без контактів з краном руками, а значить, і попередити перенесення бактерій, які, можливо, знаходяться на його поверхні.
Крім того, якщо безконтактний кран купити та укомплектувати його термостатичним змішувачем, що дозволяє зафіксувати необхідну пропорцію змішування гарячої та холодної води, щоб не регулювати температуру рідини при кожному користуванні краном. До того ж, така техніка дозволяє і істотно знизити витрату води, оскільки зростає раціональність її використання.
Сьогодні, чимала кількість пропозицій на ринку, дозволяє купити сантехніку для ХоРеКа, що повністю відповідає як концепції закладу, для якого вона призначена, так і умовам експлуатації.