Пивний охолоджувач – серце пивний установки. Від нього залежить швидкість обслуговування і якість напою, що потрапляє в кухоль або ПЕТ-тару. Якщо у спеку пристрій працює з перебоями або відключається, покупці не отримають холодне пиво, і напій зрештою зіпсується. Псування неминуча, і в тому випадку, якщо при монтажі не була забезпечена теплоізоляція трубок, що йдуть від охолоджувача до пеногасителям або кранів. Тому бар, кафе, літній майданчик, вуличний ларьок не можуть працювати без надійної системи охолодження напоїв.
Найважливіші критерії вибору:
Ціна не випадково на останньому місці: охолоджувач – не та деталь пивний установки, на якій варто заощаджувати. У той же час економія важлива для багатьох початківців бізнесменів, які планують відкрити пивну точку або ларьок. Ми допоможемо підібрати охолоджувач напоїв, що підходить вам по продуктивності і ціні.
Інтернет-магазин MagNum-beer пропонує вашій увазі широкий асортимент пивного обладнання для бізнесу та дому. У цьому розділі каталогу представлено популярні моделі підстієчних і надстієчних охолоджувачів пива та інших напоїв за доступними цінами.
На виході з кега напій по шлангах потрапляє в охолоджувач, де проходить по змієвикам охолодження. Потім холодне пиво, квас, лимонад або сік надходить до разливочних кранів.
Купити охолоджувач для пива абсолютно необхідно, якщо ви хочете утримати відвідувачів і залишатися конкурентоспроможним на ринку. З допомогою цього обладнання пиво охолоджується до оптимальної температури споживання – звичайно від +4 до +8 °C
Якщо температура вище восьми градусів, пиво починає сильно пінитися. При розливі це незручно і дуже уповільнює обслуговування. І навпаки, якщо пиво дуже холодне, воно не розкриває свій смак і стає занадто «колючим», набираючи багато зайвої вуглекислоти. Тому охолоджувач не тільки береже пиво від псування, але і забезпечує правильну подачу напою.
Є два основні різновиди охолоджувачів з різним принципом охолодження:
Пивний охолоджувач проточного типу оснащений змійовиками, повністю зануреними в резервуар (ванну) з холодною водою. Вода охолоджується змійовиком із фреоном і обмерзає навколо нього. Так утворюється банк льоду або крижаний наст, що забезпечує запас холоду при пікових навантаженнях.
Сухі охолоджувачі напоїв ґрунтуються на іншому принципі, вода в них не використовується. Основний елемент охолодження – блок із алюмінієвого сплаву, в якому розташовані змійовики. Фреон охолоджує стінки цього дюралевого блоку.
Охолоджувач може встановлюватись на стійку або під нею.
Охолоджувачі надстоїчні відрізняються компактністю, їх легко встановлювати. Вони можуть бути як сухого, і проточного типу. Деякі моделі мають вбудовану пивну колону. Але цей тип пивних охолоджувачів відрізняється невеликою продуктивністю, а кількість ліній розливу обмежена.
Підстоєчні охолоджувачі встановлюються на підлозі під стійкою та з'єднуються шлангами з пивною колоною. Вони громіздкіші, ніж надстієчні, але в них максимальна продуктивність. В основному використовується водяний тип охолодження.