Для того, щоб при розливі пиво зберегло всі свої початкові характеристики, пивна система повинна бути доглянута. Потрібно регулярно промивати і дезінфікувати пивне обладнання. При санітарній обробці пивний системи, з пивним шляхах пропускають чисту воду і промивні розчини, використовуючи для цього спеціальні промивні ємності.
Промивний кег підключають точно так само, як і звичайний для кег пива, тому фітінг на промивному кезі повинен за типом підходити під відповідну забірну головку, яку використовують на даній пивний лінії.
Пластикові промивні ємності випускають з одним змінним фітингом. Ємності виготовлені з щелочеустойчивого пластику. Обсяг пластикового кега 5л. Їх зазвичай використовують в торгових точках з невеликим асортиментом напоїв або, якщо використовується 1 вид забірних головок.
Металеві промивні кеги можуть бути з 1, 2, 3 фітингами. (Тип фітингів визначає замовник.) 2 або 3 фітинга різних типів на промивної ємності мати зручно, так як таку промивальну ємність можна приєднувати до пивних ліній з різними типами забірних головок. Металевий кег виготовлений з нержавіючої сталі і має основу з щільної гуми, що надає йому стійкості, уберігає від деформації і дозволяє уникнути подряпин на підлозі.
За обсягом промивні бадді бувають на 5л,9л,18л.
Необхідно відключити пивний охолоджувач від мережі.
Від кег з пивом від'єднують забірну голівку.
Та для зменшення залишкового тиску всередині пивний лінії відкривають пивний кран.
Тепер можна приготувати в промивної ємності дезінфікуючий розчин, згідно інструкції виробника.
Приєднують до пивної лінії промивний бак з розчином.
Треба заповнити розчином систему, потім залишити розчин всередині для замочування. Повторити з новою порцією розчину. (Можна так зробити кілька разів, якщо це необхідно.)
Далі слід підключити пивну лінію до іншої промивної ємності із чистою водою і ретельно промити кілька разів.
Після цього треба промити пивний кран, для цього його знімають і розбирають.
Також знімають і чистять роздавальну голівку.
Всі частини обладнання промивають чистою водою. Протирають вологою серветкою пивні колони, обполіскують окропом каплесборники.
Потім пивну лінію знову збирають і підключають кег з пивом.
Необхідно мати два промивальних кега: для миючого розчину і для чистої води і не використовувати їх для інших потреб.