210 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 325 грн
Засіб для лужного промивання пивного обладнання — концентрат для розведення в гарячій воді. Рідкий безпінний лужний мийний і дезінфікувальний засіб на основі активного хлору. Дезінфікує лінію розливу та частково очищує її від пивного каменю.
Обов'язкова санітарна процедура в магазинах і ресторанах. Вона проводиться 1) для дезінфекції пивного обладнання, 2) для видалення твердих відкладень.
Якщо не видаляти мікроорганізми та цвіль, вони розмножуватимуться й псуватимуть смак пива. А пивний камінь поступово засмічує лінію розливу.
У пивних лініях скупчуються відкладення солей кальцію та щавлевої кислоти (оксалат), утворюючи пивний камінь. Він поступово забиває лінію та слугує сприятливим ґрунтом для бактерій і диких дріжджів.
Тільки кислотою! Ось чому промивати систему лужним засобом недостатньо, додатково застосовують кислотне.
Залежно від мети та застосовуваного засобу промивання проводять:
• раз на день теплою водою;
• раз на 1-2 тижні розчином щітки;
• раз на 3 місяці розчином кислоти після планового лужного очищення.
Необхідно з різною частотою застосовувати різні мийні засоби для пивного обладнання. Щоб уникнути плутанини, найкраще вести журнал промивання пивної системи.
Водою: спеціальний бак для промивання пивного обладнання заповнюють теплою питною водою, під'єднують до промивальній головці і пропускають воду через пивопровід і кран. Цю процедуру краще проводити наприкінці кожного робочого дня, щоб першим відвідувачам не дісталося пиво, що застоялося в шлангу.
Лугом: готують розчин лужного концентрату в теплій воді та так само під'єднують промивний бачок до лінії розливу, злив із неї пиво. Лупа очищає лінію від бактерій і дріжджів, залишків мертвих мікроорганізмів. Але видалити пивний камінь розчином щітки не можна!
Кислотий: готують теплий водний розчин кислотного концентрату і під'єднують промивний бачок до лінії розливу. Перед цим потрібно провести промивання зі лужним засобом, а потім ретельно промити систему теплою водою. Санітарну обробку пивного обладнання кислотою проводять раз на квартал.*
*Кислота обов'язково використовується для промивання пивного обладнання, тому що тільки вона дає змогу повністю видалити пивний камінь.
Лужну промивку пивного обладнання проводять мінімум двічі на місяць. Це стандартна процедура санітарної обробки ліній розливання. За німецькими стандартами бажано проводити її частіше — щотижня.
пивні крани знімають, розбирають і кладуть у відро з водним розчином того ж мийного та дезінфікувального засобу, яким промивають пивне обладнання.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |